29 Ekim 2008 Çarşamba

Sportmence Dergisi

Metin Kurt tarafından hazırlanan spor dergisi. Kapağına bakınca, beşiktaş taraflı bir yayın gibi duruyor dimi? ama değil. Kapağında yazanlar gibi, renklerin kardeşliği ve son zamanlarda artık iyice populer kültür olmaya başlamış "forza livorno" kavramına çok ters düşecek bir duruşu var kapağın. Hani içindeki Çarşı röportajı ile ilgili bir gönderme olsa neyse, ama o da yok.

Bazı değerlerin altına bu şekilde girip tek taraflı cephe yaratmak, endüstriyel futbol karşıtlığını Çarşı üzerinden ( bu gs de olabilirdi) yürütüp, diğer takımları bu şekilde göstermek, inanın kimseye yakışmıyor. Hele ki bir zamanların futbolcu sendikasını kurmak isteyen eski bir futbolcu tarafından.

Buradaki aynı mantık bazı tribün forumlarında da hakim. İsmini verince gerilen adminlere sahip bu sitelerde, GS ve BJK temeli olup, bazı değerleri Fenerbahçe üzerinden yürütmek ile meşguller.

3 yorum:

B. dedi ki...

hayatımda gördüğüm en mal fanzin
bu fanzin mi onu da sormak gerek yapanlara
botun altında bordo mavi,sarı kırmızı,siyah...
hadi bakalım.
yıllardır kim kimi eziyor kim kimlerle tek başına baş edebiliyor.
devam edin.

Semt Aşığı dedi ki...

Elimizde böyle 1-2 tane yayın var.onuda linç ettiniz.Hazırlayan kişi GS 'li bir futbolcu değilmi?Bi dahaki ay başka bi konseptle karşımıza çıkarlar.Bence kapak çok ilgi çekici benim takımımın rengi yok diye olabilir.Tribün olarak son yıllarda (20 senelik bir periyotta) Çarşı diğer tribünleri ezmiştir gerçekten.Kaçımız nükleer santrale hayır diye bir pankart hazırladık?
Biz açtımız 1453 ile övünelim.

B. dedi ki...

katılmıyorum
ses olarak durumları biliyorsunuz stad yapılarını
ancak Fenerbahçe tribünlerinin tam sosyalist bir yapısı yok,nükleer benzeri bir pankart çok abes kaçardı Kadıköy'de