9 Eylül 2008 Salı

Bank Asya 1.lig


Süper lig'den daha zengin bir lig olduğunu düşünüyorum. Takımların çeşitliliği, Tribünlerinin süper lig'den pek de farklı olmayan doluluk oranı, İstanbul semtleri, genç oyuncuların fazlalığı... Bunlar bu lig için uzayıp gidecek birkaç güzel cümleden bazıları. Süper Lig'in kalitesiz olduğunu ima etmiyorum, lakin seyir zevki açısından Bank Asya 1.Lig'in Süper ligin altında olduğunu düşünmüyorum.

Geçen pazar Kartalspor - Samsunspor maçına gittik. Bu sene hedefimiz Futbol hacısı olabilmek olduğundan, sezonlar başlamadan fikstürleri elimize almıştık. Bank Asya ligiyle beraber 2.lig ve İstanbul süper amatör gruplarının da fikstürlerini temin ettik. Ondan sonra planlar yapılmaya başlandı. Cumartesi günü Süper Amatör 4.grupta Oynanması gereken Sultançiftliği - Galata maçına da gidecektin, lakin 1 hafta ertelendi amatör ligler. Bu haftada ankaraya gideceğimiz için Süper Amatörün ilk haftasını kaçırmak zorunda kalıyoruz. Olsun. Neden bu maç diye soracak olursanız; Galata babamızın semtidir, biz gençlerden destek beklediği bir süreçte artık. O yüzden Bu sezon blogda bol bol Galata Spor haberi de duyabileceksiniz.


Neyse, Kartalspor maçına dönmek gerekirse, Kartalspor'un pek fazla baskıcı oynamadan kazandığı bir maç oldu. Samsunspor Geçen haftadan kalan yüksek performansı ile sahada daha diri gözüküyordu. Ortasaha organizasyonları başarılıydı ancak forvetleri buldukları şansları değerlendiremedi. Forvetlerinde de Eski Galatasaraylı Serkan vardı. Bir zamanların 2. Tanju diye lanse edilen insanı. Pazar günü hiçbir varlık gösteremeden, 80 dk. da oyundan çıkmak zorunda kaldı. Çıkarken de hocasına tavır da yaptı ya, o ayrı bir konu olsun.

Değinmek istediğim bir konuda Kartalspor tribünleri. Bir kere stat, yapısı itibari ile epey rahatsız edici. Hiçbir tribün birbirine benzemiyor. Bunun üstüne rakip takım seyircisine ayrılan yer, maraton diye tabir edilen nokta. 1 bin kişi alıyordur sanırım orası.

Kapalı grup olarak ikiye bölünmüş. Maratona göre sol tarafta bulunan yerde, alaçayırlı tayfası, sağ tarafında ise, sol kökenli boranlar konuşlanmış. Eski açık oturarak maç seyredenlerin kuytu köşesi iken, yeni açıkta bulunan kitle bir hayli rahatsız geldi gözüme. (yönetime tavır koymalar falan) Neyse, bu gruplar kesinlikle birbirlerini dinlemiyorlar, Alaçayırlıların başlattığı tezahürata yeni açık girmiyor, yeni açığın başlattığı tezahürata ise alaçayırlılar girmiyor. Bir ara kapalının sağındaki Boranlar ile Yeni açık "dale Kartal" (acı verici dimi) yapmaya başladılar. Bu paslaşmayı gören Alaçayırlılar ise(iki grubun ortasında kalan kapalı sol tarafı) Aralarına girerek iki sesinde kaybolmasını sağladılar. Epey ilginç bir durumdu.


Söylemek istediğim bir konu daha var. Amatör futbol ve Semt takımlarını takip etmesi, zevkli bir şey gibi görünüyor. Maçın bir anında defanstan seken top, tribünlerin arkasında bulunan binanın camını kırınca, nasıl bir samimiyetin içinde olduğumu o an anladım. Darısı diğer haftaların başına...


Takip edebileceğim takımlar ise şunlar, (bunlara daha da eklenebilir)

Kartalspor
Kasımpaşa
Galata
Üsküdar Anadolu
Güngören Belediye(zorlayabilir)
Maltepe
Eyüpspor
Sarıyer(zorlayabilir)
Zeytinburnu(çılgın sedatın hatrına=)


Devamı ise sonradan şekillenebilir.

4 yorum:

ziggytheking dedi ki...

ankara'ya geldiğinizde es-es maçına da bekleriz ;)

Conrad Bundy dedi ki...

seni vefa maçına götürücem şeref tribününde takılır puro falan içeriz. =)

Blogspor dedi ki...

Pendikspor'umuzun maçına davetlisiniz :)

plaki dedi ki...

@ziggytheking

es-es maçına gelmek, gerçekten istediğim birşey ama sanırım bu 9 haftaki maç olacak. Çünkü yarın maçtan sonra otobüs istanbula hareket edecek, pazar günü oynanacak eskişehir maçına gelmem epey zor. başka bir zaman artık. =)

@KırmızıBeyaz

Pendiksporda gelmek istediğim bir tribün. geçen sene misafiriniz olmuştum. bu senede geleceğim kısmetse ama hangi tarihler olur bilemem.