9 Temmuz 2008 Çarşamba

Daniel Gonzalez Güiza

Bugün yoğun bir iş saatinde karşı masa da oturan direktörümün maraton.com.tr de görüp bana ulaştırdığı güzel bir haber oldu bu. Daha transfer belli olmamışken, yok parası şu kadar, yok güzel değil bu adam gibi bir ton anlamsız yazılar okumuştum sağda solda. Efenim, bu ülkenin spor takip eden ve yazan insanları, Roberto Carlos, Hooijdonk, Anelka, Alex... gibi oyuncularımızıda bir güzel eleştirmişlerdi, hatırlarsanız. Hepsi hakkında özet olarak "Fenerbahçe'de başarılı olamaz" gibi sonuçlar elde edip, kendilerini tatmin etmişlerdi. Bizde onları okuyup "ahh ulan, vahh ulan" diye düşünmeye başlamıştık. Ama sezon başlayınca, oyuncuları canlı görüp, ne yaptıklarını kafamıza ( kafalarına) soktukça, son dönemdeki transfer politikamızı hep yerinde bulmuştuk. Can Kozanoğlu abimiz "Bu maçı alıcaz!" kitabında rakibimiz olan bir takımın 80'lerde başlatmış olduğu etkili bir "PR" çalışmasından bahsediyor. Bu PR çalışması o kadar etkili olmuş ki, bugün bile o takımın başarısızlığı bir güzel kamufle olurken, başarıları bir nebze abartılıyor. Hatta bugünlerde çeşitli modifikasyonlara girdiği de görülmekte. (para, yürek vb...)

Konuya Güiza'dan girip başka bir konudan çıktım ama, 'giren' de 'çıkan' da bu bloğun malı!, ürkmeyiniz!

Son söz olarak, Güiza güzel bir transfer oldu, İspanya liginin gol kralı artık bizde. Hem sadece ispanya değil, Türkiye liginin 2 gol kralı (Alex ve Semih) ve Hollanda liginin bir zamanlar tecilli kralı olan Kezman.

Kendisine Zafer Biryol yakıştırmaları yapanları; Ergenekon davasında haber olup, Milliyet.com.tr de isyankar hallerini Foto galerisi olarak göstermeyi nasip eyle yareppim!

Not: PR demek bu demek.

1 yorum:

Blogspor dedi ki...

Aslında harika bir transfer.Bana biraz pahalı geldi ama dünya çapında bir başarı hedefleyen kulübe yakışan bir futbolcu.Avrupa Şampiyonası'ndaki 2 golü ve 1 asisti oldukça umutlandırıcı.