25 Mart 2010 Perşembe

90'da koyacak Spor'da Şiddet Yasası!


Yakın zamanda çok fazla gündem maddesi var ama şuan ankaranın, insanın kıçını donduran soğunda bir yasa teklife hazırlanıyor. Yazılanlara bakınca Başbakan hazretlerine gönderilmiş durumda.

Şimdi nedir bu "Şiddet Yasası"? Efenim kısaca özetlersek, tribüncünün ebesini hoplatacak birşeyler olacağı kesin. Hele ki, Fenerbahçe tribünlerini kovalıyorsanız, ceza almanız için binbir tane sebep var.

Geçenlerde Galatasaray - Ankaragücü maçından sonra TV'ye göz ucuyla bakınca Ahmet Çakar denen ne olduğu belirsiz yorumcu aynen şunları diyordu; " Bu adamlara Terorist muamelesi yapacaksın". Böyle adamlar yorum yaparsa, olacağı bu zaten. Ama bu onun suçu değil zaten, senin Başbakanın neyse, polisinde öyle, sokaktaki vatandaşın da öyle. Kimse de çıkıp ; "şu insanları bilinçlendirelim biz sonuçta 3. Dünya ülkeleri aynı gelirler ile yaşıyoruz, Zenginler ile fakirler arası inanılmaz bir uçurum var bu yüzden de bu tarz tepkiler ve şiddet olayları çıkıyor." diyemiyoruz. Demek istemiyoruz. Faşizan kanlardan dolayı, insanlar ile iletişime geçeceğimize, onları cezalandırıp daha çok teşvik ediyoruz.

Ne diyelim ki lafımızı anlatalım bu canlılara? Bizler insanız, yaşanan bir takım şeylerin farkındayız ama sorunları cezalar ile çözmek bazı şeylere yağ sürmektir. Tabi, kendini zengin edecek ve 3-5 kuruş menfaat kazanacak polisleri de bulabiliriz artık bu olaylarda. Aman abi ceza gelmesin diye işini bilen devlet memurlarını mesela. Yada keyfi işlerin peşinde koşan "Futbol takımı yöneticilerini".

Haberi ve ceza sistemini okumak için aşağı da linki veriyorum, düşünüp bu işe biz çözüm bulmamız lazım. Yoksa kurunun yanında yaşta yanacak.

http://www.sporx.com/futbol/superlig/188448/

Hiç yorum yok: