29 Ekim 2008 Çarşamba

Temiz-lig-ciler


Şelçuk Yula'nın bugünkü yazısından bir bölüm.

"Zamanında elle attığı gollerden sonra Nobre'yi 'emek hırsızı' ilan edenler, şimdi Galatasaray'ı görmezden geliyor. Soruyorum; temiz bir lig isteyenler neredeler? Yazının devamı için üstüne tıklayın.

Sanırım 4 büyük takımların içinde, aradaki farkları günyüzüne çıkarabilecek bir olay daha. Selçuk Yula'nın dediği gibi, Fenerbahçe başka bir takımla ittifak kurup, böyle bir olayın parçası olacak bir takım değildir. Bu olayların sebepleri açıktır. Bazı takımların bazı mücadelelerinde tek başlarına hareket etmek rahatsızlık veriyor. "Renklerin kardeşliği o takımların tekelinde olan birşey. Fenerbahçeli insan hakeme itiraz edemez, çünkü hep onun yanındadır. Fenerbahçenin başında Aziz Yıldırım vardır ve hakemler onun uşağıdır, Fenerbahçenin şampiyonlukları hep şaibe doludur. Parası çoktur bu takımın, endüstriyel futbol karşıtlığı hep fenerbahçe üzerinden yapılır. Diğer takımların parası, yönetim hataları gözardı edilir, Unutulur. Fenerbahçe onlar için eğlencedir bazı zamanlar. Fenerbahçe tribünleri yoktur. Fenerbahçe bir cephe ise, biz de onun karşısında hep beraber duruyoruz tavrıdır!!!"

Bu çok gerilerden, 80'lerden beri işlenmiş bir durumdur. Fenerbahçe taraftarını şımarık, diğer takımları halktan göstermek. Bunlar parça parça konuşulacak şeyler aslında. Biri çıkıp, bu konuda paranoya yapmışsın diyebilir bana. Desin.

Beşiktaşın bu pankartı açması için, illa ligte 4. sırada olması mı lazım? Lider konumda bulundukları sırada bu olayları görmezden mi geliyorlar? Aynı şekilde Trabzonspor.

İnsana şimdi nerdesiniz diye sormazlar mı? Soruyolar ama cevapları senelerin mütevaziliğinde gizli sanırım. Bu olay belki 2 gün daha bir köşe yazarının gündeminde olur sonra da unutulur.

Şimdiden geçmiş olsun.

Hiç yorum yok: