17 Mart 2008 Pazartesi

Claudio Andres Maldonado Rivera


Selçuk'un Maldonado'dan öğreneceği çok şey var gibi duruyor. Konya maçında dikkatimi en çok çeken olaydı. Selçuk'un oyundan alınması bizimde gözlerimizi açmış olmalı ki takım bir anda hızlandı. O sırada maldo oyunda değildi ama orta sahamız bir anda hızlanmıştı.

Selçuk güzel bir kardeşimiz, zamanında geleceğin yıldızı olarak lanse edilmişti. Hatta konfederasyon kupasında 2 maçta çok güzel oyun çıkarmıştı. Sonrasında ise ara ara form tutarak takımdaki yerini korudu. Lakin maldo'nun bu hızlı oyunu ve kezman ile diğer brezilyalılar arasındaki hızlı gelişen uyumluluğu selçuğu uzun süre ilk 11'den uzak tutacak gibi.

Tabi burada önemli olan fenerbahçe ise, selçukta sadece bir teferuatsa, kendini daha geliştirmesi açısından güzel bir hırslanma çeşidi olabilir. Sezon sonunda marco'nun olası gidişi. selçuk-maldo-deniz arasında dönen bir çekişme halini alacaktır. Hayırlısı olsun diyelim şimdiden.

Maldonado ise bu zamana kadar gösterdiği az performansa rağmen, sanki yıllardır bu takımda oynuyormuş havası çiziyor. Ayağa tek paslar, hızlı oyun, basit ama akıllı verkaçlar.... bence mevkisinde çok iyi işler yapacak ve mehmet gibi sevilecek bir oyuncu olacağından bir şüphem yok. Yanında da mehmet ve deniz gibi defansif yanı daha kuvvetli iki oyuncu olması, Benim gözümde bu zamana kadar gelmiş geçmiş en iyi orta sahaya sahip Fenerbahçe izlenimi yaratıyor.

Hiç yorum yok: