30 Nisan 2008 Çarşamba

Spor Tarihinden #1

Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC Sydney oyunlarında özel bir programı hayata geçirmişti.

Belirli sporlarda, daha önce hiç katılımda bulunmamış ülkelerden sporcuları oyunlara davet etmek...

Yüzme için seçilen “kurban” Ekvatoryal Gine oldu...

Ekvatoryal Gine, oyunlara hayatında havuzda hiç 100 metre yüzmemiş Eric Moussambani’yi gönderince traji-komik görüntüler oluştu...

L’Equipe ertesi gün yarışı “Black Men Can’t Swim” diye duyurmuştu... (Bu arada Ekvatoryal Gine de Atlantik kıyısında bir ülke)

NOT: Yarıştan sonra The Eel (su yılanı) olarak anılan Moussambani, serisinde yarışan iki rakibi de hatalı çıkış yapıp diskalifiye edilince, bu performansına rağmen tek başına yarıştığı serinin “birincisi” oldu...


Paul Bustill'e teşekkürler....

28 Nisan 2008 Pazartesi

Dürbünle Futbol

Gündemde olan konudan ne kadar uzaklaşsam o kadar iyi hissediyorum kendimi. O yüzden az önce bunu gördüm bir arkadaşım vasıtası ile. japonlar komik insanlar azizim.


Take it to the next level




Guy Ritchie imzalı efsane bir nike reklamı, Futbolcunun gözünden neler yaşadıklarını görüyoruz. Gördüğüm en iyi futbol temalı reklam bence.

TARAFTAR DEĞİLSİNİZ ONU BİLİYORUZ !..

Görsel Koymaya gerek yok. Özellikle sarı montlu vatandaş kudurmuş gibiydi. Umarım yarın bir gün karşımıza çıkar. Ayrıca bu olaya taraftar olarak tepkimizin büyük olması gerekiyor. Yoksa bu olayın altında ezilmeye hiç niyetimiz yok. Maç biter kaybederiz, şampiyonluk gider üzülürüz ama bu hareket üstümüzde leke olarak kalamaz. Basının elinde böyle bir malzeme varken kullanmasına izin vermemeliyiz. Alttaki FeDer'in açıklaması.


"Peki insan mısınız?

Bu çocukların sadece bu sene bize yaşattıkları mutluluklar bile onları baştacı etmemiz için yeterli iken sizin gidip onlara saldırmanız içinizdeki hayvanı dışarı çıkartmak istemenizden olabilir mi?

Dün aldığınız alkolün etkisi geçip de bugün ayıldığınızda insan olduğunuz aklınıza gelirse, elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün "biz ne yaptık?" diye...

Milyonlarca Fenerbahçe taraftarının utanç kaynağı olmak gibi bir gerçekle geçireceksiniz ömrünüz geri kalanını ve o milyonlara dahil olmadığınız her seferinde yüzünüze vurulacak.

Kimsenin bugune kadar Fenerbahçeliliğini sorgulamadık, böyle bir haddi kimseye vermedik, kendimizde de bulmadık.
Ancak; siz bırakın Fenerbahçeli olmayı, insan olmayı bile başaramazsınız, başaramadığınızı gösterdiniz.

Bu tiplerin yaptıklarını onaylayanlar varsa bir çift sözümüz de onlara olsun;
Defolun gidin layık olduğunuz çöplüğe. Bu takıma, bu camiaya inanmayan kimse bizimle olmasın, bizden olmasın.
1899'dan beri onurlu mücadelesiyle halkın takımı olmayı başarmış Fenerbahçemiz'in sizin gibi ifrazatları da temizleyecek gücü vardır.

Dünyada bir örneği daha olmayan şekilde bir çok branşta başarıdan başarıya koşan kulübümüzün ve sporcularımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtir, 3-5 kendini bilmezin yaptığı bu insanlık dışı hareketi nefretle kınıyor, hepimize mal edilmemesini umarak bu tiplerin de her zaman takipçisi olacağımızı tüm spor kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Fenerbahçeliler Derneği - FeDeR
Yönetim Kurulu

26 Nisan 2008 Cumartesi

İdmanda sürpriz misafir


Resmi siteden bir haber. Tümer, oynadığı ligin bitmesiyle ziyaret amaçlı uğramış samandıraya. Zico'da tribündeki Tümer'e "İdmana katılmaya ne dersin? Bizimle çalışmayı özlemişsindir" demiş. Bana çok samimi geldi bu hareket. Takımdaki ruhu özetleyen davranışlardan birkaçı. Hep bu güzellikler ile devam etmesi dileği ile. Güzel insansın Zico.


Samiyen

Hala uğraşmama rağmen bilet bulamadım. Gözler turnikelerin bozulmasında artık. Geçen maçların tecrübesinde orada olacağım, o çıktıkça bitmeyecekmiş gibi duran Fulya yokuşunda kurban gibi duracağım. Belki yağmur bizim üstümüze de yağar!

25 Nisan 2008 Cuma

İnteraktif Taraftar



Her Tribüne lazım!

24 Nisan 2008 Perşembe

Caddebostan


Gece 02:00 - 11:00 Uykusuz sıralardasın. An itibari ile işyerindesin ve ellerin bomboş.

Üzüldüm lan.

22 Nisan 2008 Salı

Eric The King

Taraftar





Bu sefer İsveç'ten Emeklilik reklamı. Tabi konu futbol olunca duygularımızı hemen ele geçiriyor.



20 Nisan 2008 Pazar

19 Nisan 2008 Cumartesi

Amatör Tarih

Temel Reis Bestesi



Burhan Felek'te Manavgatspor maçında söylenmiş. Bence çok güzel olmuş. Yayılması dileği ile.

Kapat Gözlerini Bekle Beni‚ GELİYORUM!...

Sen şimdi zannediyorsun ki‚ şampiyon olacaksın. Teknik direktörün gitti ya‚ cemaati oynatacaksın.

Takım ağabeyiniz federasyona bağlama atacak‚ onu çok eleştirmekle övünen entel‚ 90+ muhabbeti ile kendini yırtacak‚ ertesi gün fenerli medya bunu manşet yapacak.

Fenerli medya! Biz onları biliriz.

Bak şimdi‚ iyi dinle;

Futbol şansın seni buralara kadar getirdi. Sadece şans mı acaba? Babanızı unuttuk mu sanıyorsunuz?

Devam edelim. Şimdi gözlerini iyice aç‚ bak bakalım ne görüyorsun. Şükrü Saraçoğlu ile başla. Yüzün gerilmesin‚ sıkma dişlerini. O baktığın yeri biz yaptık‚ hepimizin alın teri var o muhteşem stadyumda. Emek var‚ gözyaşı var. Senin ki nerede? Kim yapıyor? Kimin parasıyla yapıyor?
Carlos'a takıldı gözlerin. Sinir yapma önce bir dinle. O nasıl geldi biliyor musun?

Anlatayım;

Hatırlıyor musun 14 Mayıs akşamını. Biz unutmadık‚ unutmayacağız. 15 Mayıs günü kombine kuyruğuna girenler getirdi onu buraya. Bütün gece ağlayıp uyumadan girdiler o sıraya‚ caddeye taştılar. İyi bak o sıradaki herkesi tek tek göreceksiniz. Ellerinde ki torbaları görüyor musun? Fenerium yazıyor. Gel şimdi oraya gidelim. Biliyor musun 15 Mayıs günü Feneriumların nasıl dolup taştığını. Şu kasada para ödeyen kıza iyi bak. Hala gözleri ıslak. Cebinden ne çıkardığını gördün mü? İşte o bizim kimlik kartımız. Avrupa biletimiz.

Kısma gözlerini‚ sırıtma‚ ağzını yana kaydırıp. Bana baktıkça yüzünde ki korkuyu göremediğimi zannediyorsun. Biliyorum‚ gözlerini kapatmak istiyorsun. Yok olmak istiyorsun. Fenerbahçe maçı hiç gelmesin istiyorsun. Korkuyorsun hem de çok korkuyorsun.

Şimdi kapat gözlerini‚ görme beni‚ belki bu seni rahatlatır ama gerçeği değiştiremez.

Çünkü geliyorum.

Sana kendi çöplüğünde beyaz sayfalarını yedirmeye geliyorum.

Bekle beni gözlerin kapalı.

Ansızın gelebilirim‚ sanma ki çok kolay ve acısız olacak.


Antu.com'dan "Serkan Sağlam" yazmış. Ne güzel yazmış.

Gerizekalı Taraftar




İsrail liginde yaşanan ilginç bir olay. Maçın bitmesine 4 dk kala taraftarlar sahanın içine girince Şampiyonluğunu ilan etmek üzere olan beitar jerusalem takımı hükmen mağlup oluyor. Başkanda taraftarı "Gerizekalı" ilan ediyor.

17 Nisan 2008 Perşembe

İngiltere ve Futbol



Paul Bustill aktarıyor;


İspanyol Gazetesi AS'ın (Gazete koyu Barcelona'lı olarak bilinir) yorumcularından Alfredo Relano, artık herkesin gördüğü ancak kimsenin bu kadar net bir şekilde dile getirmediği bir gerçeğe dikkat çekti:

İngiliz Futbolu Dünya Futbolunu Yiyor!

Relano'nun haklı tespitleri şu şekilde:
1.İngiltere'de neredeyse hiç ingiliz futbolcu kalmadı... Ama oynanan oyun hala "ingiliz futbolu". Bosman kuralları, İngiltere futbolunun karakteristiğini bozmadı.
2.Açık, atağa yönelik, risk alan futbol oynuyorlar. Daha önce İtalya'da veya İspanya'da savunmaya yönelik "pis", kendini yere atarak futbol oynayan futbolcular bile İngiltere'ye gelince düzeliyorlar. Atletico'nun şımarık, numaracı ve bencil Torres'inin geçirdiği evrim buna en iyi örnek.
3.İspanya futbolu son iki sezondur büyük bir düşüş yaşıyor. İngilizler işin ekonomik yönünü iyi organize etti. İspanya'da dünyanın en büyük kulüpleri bile kötü bir sezonda zarar ediyor.
Ve en önemli tespit:

4.İngilz takımları sahada birbirine rakip olsalar da, saha dışında ortak çıkarlarını en iyi şekilde koruyacak ekonomik sistemleri kurdular. Premier League, ortak çıkarlara dayalı dostluk içinde ilerliyor. Bizdeki milliyetçi düşmanlık ekonomik alanda ortak hareket etmeyi engelliyor.

Kaleyi Gör!



2002’nin Cannes galiplerinden bir Umbro filmi...

Futbol tarihinin en romantik filmlerinden...

Topa vurmayı bilen her erkeği heyecanlandıracak görüntülerden oluşan mükemmel bir çalışma... İnsanın gol atası geliyor...


15 Nisan 2008 Salı

Hayrettin Demirbaş


Spiker: Fb-Gs maçında en çok kime güveniyorsunuz?
Ömer Çavuşoğlu: "heheahaha Hayrettin'e güveniyorum. kime güvenecem"

14 Nisan 2008 Pazartesi

Düğümlenmiş ceviz taneleri ve muska büyüsü

2004 senesinden bir hikaye, Filiz Bingölçe'nin "Futbol Argosu Sözlüğü" kitabında işaretlediğim noktalardan biri. Hafızamı zorlamama rağmen hatırlamadığım doğru veya yanlış olup olmadığından emin olamadığım komik bir olay.Paylaşayım dedim.



"Beşiktaşlı yöneticiler de kötü gidişi durdurmak için, "Kurtuluşlu Hatice" adlı falcıyı UEFA Kupası'ndaki Bodo Glimt maçından önce inönü Stadı'na getirmişler. Üç milyar lira karşılığında stadın her noktasını didik arayan Hatice Hanım, soyunma odasında düğümlenmiş ceviz taneleri ve üç tane muska bulmuş. Beşiktaş, büyünün bozulmasından sonra maçı kazanıp tur atlamış.."

Haberin yazısı için

İnandık size bu sene...

Samiyendeki maç, 96 senesindeki Trabzon maçına benzeyebilir. Eğer orada galip gelirsek Galatasaray için iyi gözüken bir tablo göremiyorum, gelecek planları için. Tersi bir senaryo ise, mantığım ve hayallerime fazlasıyla uzakta... Havaların ısınması ile birlikte şampiyonluk heyecanını yaşamak ve sonunda mutlu sona ulaşmak, Bu bünyeler için sene içinde yaşanabilecek en güzel şeylerden biri. Haydır bastır kanarya....

1. Fenerbahçe 67 puan (2 deplasman)
31. Denizlispor
32. Galatasaray D
33. Gençlerbirliği
34. Trabzonspor D

2. Galatasaray 67 puan (2 deplasman)
31. İstanbul Belediye D
32. Fenerbahçe
33. Sivasspor D
34. Gençlerbirliği Oftaş

3. Sivasspor 64 puan (2 deplasman)
31. Ankaraspor
32. Denizlispor D
33. Galatasaray
34. Gençlerbirliği D

4. Beşiktaş 61 puan (2 deplasman)
31. Rizespor D
32. Bursaspor
33. Ankaragücü D
34. Vestel Manisaspor

10 Nisan 2008 Perşembe

Beraber ıslandık yağan yağmurda...


Pek ıslanılan bir durum değil ama, günümüzde güzel bir federasyona protesto şekli olabilir. Yaratıcı Beşiktaş taraftarına duyurulur!

Foto Kaynak: Kaynağı bulamamaktayım. Ama Dolmabahçe de Fenerbahçe tribünleri.

9 Nisan 2008 Çarşamba

Yakışır sana Drogba!

Sıradaki şarkı Ertem Şener'den geliyor.

Yakışır sana....

Teşekkürler


Bu zamana kadar yaşamadığımız bir rüyayı yaşattığınız için, Sarı - Beyazlı ve Siyah Çoraplı tarihimizi futbolun beşiğine kabul ettirdiğiniz için ve bazılarımıza Chelsea sevgisi aşıladığınız için!!


FENERBAHÇELİ OLMANIN GURURU BİZLERE YETER...!

5 Nisan 2008 Cumartesi

30 Milyondan biri olabilmek...

Bir takımı tutmak, ona inanmak herhangi bir dine mensup olmak ile eşdeğer benim gözümde. Fenerbahçe dinim, Kadiköy ibadethanem, Zico peygamberim....

Giriş çok abartılı oldu evet. Ama çarşamba akşamından beri kendi otokontrolümü kaybetmiş durumdayım. Biri aklıma mukayyet olsun.

Yazamıyorum, sadece başkalarını okuyorum bugünlerde. Kelimeler zihnimde dönüyor lakin klavyeme aktaramıyorum. Görmedik bugünleri tabi daha önceden, bir gerçek ki, Fenerbahçe tarihinin en güzel günlerini tribünde yaşıyoruz. Bu büyük bir gurur. Ama bugünlere gelmeden öncede çok seviyorduk biz Fenerbahçeyi. Belki şimdi bu sevdiğimiz kazandığımız başarılar...! Yok yok değil.... Biz bu takımın kurulduğu günden beridir içinde barındırdığı ruhu seviyoruz, karşılıksız aşkımıza tapıyoruz, onun hayalini kuramadan birşeyleri eksik yaşıyoruz, yenilsek bile ertesi gün o formayı üstümüzden çıkarmıyoruz, bizdeki hırs değil, birilerine beslediğimiz öfke değil... bu, aşk be abi....

Hiçbir tenin sana veremeyeceği, salt testesteron salgılanan o stad da sesini çatallaştırana kadar bağırışın, günler öncesinden o 90 dakikayı düşünüşün, maça girmeden içeriden aldığın o sinerji.... Bunu bize kimse yaşatamazdı. Eğer başka bir takımı tutuyor olsaydım, bu aşkı yaşayamazdım, sevgili blogspot.

Ve diyorum ki, Ck&Unifeb den bir zico kareografisi gelsin. Ortada Zico, etrafında Dünyanın en güzel rengi, Sarı-Lacivert ve altında 10 numaranın gerçek sahibi, 10 ZİCO.

2 Nisan 2008 Çarşamba

1 Nisan 2008 Salı

By the power of kadiköy!!!


3.40 m & 4.53 m ebatlarında. Dijital baskı.